Slimme gebouwen liggen in ieders bereik, of dacht u van niet?

11-08-2020

De digitale transformatie naar slimme gebouwen kent een sterke groei en men verwacht dat een conversie ernaar per jaar met 30% zal toenemen(*). Slimme gebouwen zijn tijdens en zullen na de coronaperiode absoluut veel aantrekkelijker worden voor huurders en werknemers. Siemens kan u niet enkel helpen in deze transformatie met intelligente en hightech oplossingen, maar voorziet bovendien flexibele en modulaire financieringsmodellen op maat van elk project. Lees in deze white paper hoe wij u kunnen ondersteunen.

De conversie naar slimme gebouwen geeft uw bedrijfsactiviteiten een boost. De voordelen zijn legio. Zo kan een digitaal geactiveerde kantoorruimte worden gepersonaliseerd, zodat bij het inloggen van een werknemer meteen beveiligingsprotocollen, voorkeuren voor klimaatregeling en nog veel meer worden geregeld. Uw gebouwbeheersysteem wordt als het ware uw “buddy” om de temperatuur te regelen, LED-technologie biedt geavanceerde combinaties van kleur en helderheid om het comfort, de stemming van de gebruikers te beheren en de concentratie en productiviteit van het personeel te verbeteren.

Het gebouw als assistent met financiële voordelen

Laat ons eerlijk zijn, hoewel er duidelijke voordelen zijn, brengt de transformatie kosten met zich mee. Een slimme financiering helpt echter om de conversie goedkoop of gratis te laten verlopen. Slimme gebouwen kunnen ongeveer 15% tot 25% besparen op energiekosten. Als die besparingen kunnen worden aangewend om de conversie mogelijk te maken, kunnen eigenaars en verhuurders hun gebouwen transformeren zonder grote kapitaaluitgaven. Bovendien dragen bedrijven op deze manier hun steentje bij aan een groener en schoner milieu. Siemens helpt bedrijven bij deze overstap en voorziet flexibele financieringsmodellen op maat.

 

Wilt u meer weten over slimme gebouwen en hun potentieel ontdekken? Download onze white paper en ontdek onze financieringsplannen zodat ook uw bedrijf klaar is voor de toekomst!

 

Overtuigd?  Neem contact op met ons voor een persoonlijk gesprek.

 

(*) Info article Foresight – https://foresightdk.com/financing-smart-buildings-contributing-to-your-core-business/

Siemens, een keuze voor uitmuntendheid

Etix Everywhere wil zijn klanten gelijk waar ter wereld een service van de hoogste kwaliteit garanderen. De onderneming werkt daarom uitsluitend met apparatuur die voldoet aan de strengste certificaties en is bijzonder selectief in de keuze van haar leveranciers.

 

Brandgevaar stelt datacenters voor een dubbele uitdaging. Niet alleen moet een eventuele brand logischerwijs worden geblust, het is ook cruciaal dat de dienstverlening aan de klant hier geen hinder door ondervindt. Door inert gas te gebruiken kan een brand snel worden bedwongen zonder de apparatuur te beschadigen. Het probleem is echter dat de geluidsgolf die ontstaat wanneer het gas vrijkomt, tot onomkeerbare onderbrekingen van de service en een grote daling van de prestaties kan leiden, zeker bij mechanische harde schijven.

 

Om dat neveneffect op te lossen heeft Siemens een systeem met stille leidingen ontwikkeld, de zogenaamde Silent Nozzle.  Wanneer het gas door deze leidingen stroomt, ligt het geluidsniveau 20 tot 30 decibel lager, zonder dag het snelle resultaat van het klassieke systeem om de brand te blussen in het gedrang komt.  De stille leidingen beschikken overigens als systeemcomponent over een officiële VdS-certificering.

Innovatie getest in levensechte omstandigheden

Het nieuwe systeem werd getest in een van de Parijse datacenters van Etix Everywhere.

 

Zoals in de video te zien is, blijven de schijven gegevens wegschrijven zonder de minste onderbreking of prestatievermindering. Bij gebruik van mechanische schijven dalen de prestaties gedurende nauwelijks enkele seconden.

Belgische primeur op het vlak van branddetectie

De site van Villers-le-Bouillet in de provincie Luik maakt als eerste Belgische datacenter gebruik van een concept op basis van meerdere ASD’s (rookdetectie via aanzuiging) dat goedgekeurd is door een erkende Belgische instantie. Hierbij wordt de samenstelling van de omgevingslucht voortdurend geanalyseerd. Bij de detectie van rook wordt een eerste alarm geactiveerd. Dat alarm moet vervolgens worden bevestigd door een tweede detectiesysteem. De ASD’s zijn zo verspreid dat ze de volledige serverruimte bestrijken, van de valse vloer en de serverkasten tot het plafond. Na een reeks succesvolle detectietests heeft de ANPI (Association Nationale pour la Protection contre l’Incendie et le Vol) deze nieuwe methode goedgekeurd. Het systeem bleek zelfs zo goed te werken dat de gevoeligheid van de sensoren verlaagd diende te worden.

Een hechte samenwerking voor een maximale doeltreffendheid

Etix Everywhere heeft een vernieuwend modulair design ontwikkeld waarmee de infrastructuur op zestien weken tijd kan worden opgeleverd. De naleving van de vastgelegde termijnen is dan ook een echte prioriteit. De troef van Siemens is dat er gewerkt wordt met een specifieke projectverantwoordelijke voor het volledige dossier, waardoor de samenwerking tussen de verschillende partijen veel vlotter verloopt. Op die manier wordt ieders rol duidelijk afgebakend en is de follow-up uitstekend, van conceptfase tot eindoplevering, ook bij een zeer strakke planning.


Het partnerschap met Siemens betekent dat de potentiële klanten van Etix Everywhere en NRB qua technologische betrouwbaarheid en uitmuntendheid op beide oren mogen slapen.

 

Meer weten over onze oplossingen ?  Surf naar onze site.

 

Meer weten over het project?  Loïc Badoux helpt u graag verder.

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.